Hans Memling

Plantilla:Infotaula personaHans Memling

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1430 ↔ 1440 Modifica el valor a Wikidata
Seligenstadt (Sacre Imperi Romanogermànic) Modifica el valor a Wikidata
Mort11 agost 1494 Modifica el valor a Wikidata (58/59 anys)
Bruges (Regne de França) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaSint-Gilliskerk Brugge (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Bruges (1466 (Gregorià)–1494 (Gregorià))
Brussel·les
Colònia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, artista, artista visual Modifica el valor a Wikidata
MovimentPrimitius flamencs Modifica el valor a Wikidata
Catàleg raonatL’obra completa de Memling (1969) Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsRogier van der Weyden Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables


Musicbrainz: 2c5a086c-1674-4915-8c94-4ccaacc7b563 Discogs: 2407949 Find a Grave: 21112 Modifica el valor a Wikidata


Hans Memling (Seligenstadt i Magúncia, 1430 ↔ 1440 - Bruges, 11 d'agost de 1494)[nota 1] [nota 2] fou un pintor de la segona meitat del segle xv de l'escola dels primitius flamencs establert a Bruges. Juntament amb Dieric Bouts i Hugo van der Goes, va ser un dels més importants exponents dels nous desenvolupaments artístics que van florir a Flandes, al sud dels Països Baixos, durant la segona meitat del segle xv, a l'estela dels creadors del moviment dels primitius flamencs (Jan van Eyck, el Mestre de Flémalle i Rogier van der Weyden). La seva principal innovació consistí a aplicar el realisme òptic als temes devocionals o místics. Tot i que Memling va viure en el període turbulent de la transició de la casa governant de Borgonya a la dels Habsburg, aquest fet no va tenir influència a la seva obra, ja que els seus encàrrecs provenien gairebé en exclusiva de rics burgesos de Bruges (banquers, comerciants i polítics) o clergues i algun aristòcrata ocasional. Sovint eren estrangers, especialment italians, que tenien connexions polítiques o financeres amb la ciutat, l'eix central d'una situació econòmica que només duraria unes poques dècades més.

Entre les obres de Memling destaquen els seus retrats, de bust o de cos sencer, les pintures de devoció o els retaules per a capelles privades a Bruges. Sembla no haver rebut encàrrecs oficials (de l'ajuntament o la cort). Una proporció excepcional d'aquesta obra ha sobreviscut. A més d'uns 20 retaules, sovint en diversos grups especials i de mida considerable, hi ha prop de 15 quadres individuals de la Mare de Déu i el Nen, amb panells laterals desapareguts amb figures o retrats dels donants; i altres 20 quadres que representen sants o diversos temes dels Evangelis i més de 30 retrats (alguns en forma d'un díptic amb una Mare de Déu i el Nen).[1]


Error de citació: Existeixen etiquetes <ref> pel grup «nota» però no s'ha trobat l'etiqueta <references group="nota"/> corresponent.


Developed by StudentB